Küçük İşletmelere Yardımcı Olacak Yeni Araçlar



Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yapılan araştırmalarda, küçük ölçekli işletmelerin  yaklaşık üçte biri ,teknoloji ve dijital alt yapıları olmadığından işletmelerini tamamen veya kısmen kapatmak zorunda kalabilecekleri ortaya çıktı. Google, yerel işletmelerin COVID-19 dönemine uyum sağlamasına yardımcı olacak bir dizi yenilikler  yayına alıyor. Bu yeni özelliklerle, Google, küçük işletmelerin, hediye kartı satışı, destek toplama veya sanal hizmetlerini pazarlama gibi hizmetlerle desteklenmelerine yardımcı oluyor.



Google , yerel işletmelerin pandemi döneminde bağış toplayabilmesi için iş ortaklarından Pay Pal ve Go Fund Me ile,  hediye kartı için  Square, Toast, Clover ve Vagaro ile anlaştı. Destek bağlantıları başlangıçta ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'da başladı ve şu anda Japonya, İspanya ve İtalya dahil 18 ülkeye yayıldı.

Bir diğer hizmet olan sanal hizmette ise, bu dönemde en çok etkilenen restoranları  kendilerini sanal mutfaklara dönüştürme fırsatı sunarak , fitness ve yoga stüdyoları gibi kişisel aktivite firmalarına  çevrimiçi ders olanakları yaratarak, Google destek olmaktadır. Yakın zamanda devreye girecek uygulama ile birlikte ise ,  Google Arama ve Google Haritalar'da bu firmaların , İşletme Profilleri de görülebilecek.



Google ‘ın  dünya çapındaki küçük ve yerel işletmeler için atmış olduğu bu destek hamlesi , ekonomi otoriteleri tarafından olumlu değerlendirilmektedir. Firmaların bu destekleri iyi takip ederek ,öğrenerek işletmelerini ayakta tutmalı ve bir an önce zamana uyum sağlamaları  önem arz etmektedir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?