GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR



Dünya genelinde , ülkelerin ve işletmelerin ekonomilerinin bozulduğu ve hatta işsizliğin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Fakat , bu dönemde dahi yeni yatırımlar ve yenilikler ile girişimciler durmak bilmiyor hatta avantaja çevirmek için adımlar atıyorlar. Bende , sizler için çok yakın zamanda gerçekleşen olumlu , umut verici 
girişimleri ve güzel haberleri sizlerle paylaşmak istedim.



Amazon , Hindistan’da  Amazon Food adı verilen çevrimiçi yiyecek teslimatı sunmaya başlıyacağını duyurdu. Bu hamle ile şirket, yerleşik oyuncular 
Swiggy ve Zomato ile yarışacak. 
Zomato'nın kurucu ortağı ve CEO'su Deepinder Goyal “Çok sayıda restoran zaten kalıcı olarak kapandı ve bunun buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki 6-12 ay içinde restoran sayısının % 25-40 oranında küçülmesini bekliyorum. ”  açıklamasında bulunarak , Amazon firmasının zamanlamasının doğruluğunu bir nevi kanıtlamış oldu.




Global pazarın New York merkezli güçlü güzellik ürünü markası   Coty,  Kylie Jenner'in cilt bakım ürünü  Kylie Skin'i  Avrupa pazarına sunma kararı aldığını bildirdi. Coty'nin Calvin Klein, Gucci ve Marc Jacobs gibi üst düzey isimler için güzellik ürünleri lisanslarını içeren bir çok anlaşması da bulunmaktadır.   Coty ,  Avrupa bölgesinde iş birliği için ise  Almanya merkezli  güzellik perakendecisi Douglas Group ile anlaştı.  Şirketin 26 Avrupa ülkesinde yaklaşık 2.400 mağazası var. 


Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, COVID-19  döneminde , maaş kesintileri  ve işten çıkarmalara giderken ,  Asya'nın en büyük boya üreticilerinden Mumbai merkezli Asia Paints , 2021 mali yılı için moral artırmanın bir yolu olarak herhangi bir işten çıkarma yapmayıp , 6500’den fazla çalışanına maaş zammı yaptığını açıkladı.


Pay Pal firması , müşterilerin  marketlerde , mağazalarda ve hemen hemen her yerde alışveriş yapıldığında ödeme yapmak için QR kodlarının mobil uygulamasına ekleyeceğini duyurdu. Pandemi nedeniyle, dokunmasız hizmetler daha yaygın olarak kullanılmakta ve aranmaktadır. PayPal'ın yeni özelliğiyle, kullanıcılar sadece bir ekrandan bir kod tarayarak veya telefonlarındaki kamera ile çıktı alarak ödeme yapabilecekler.




Çin'in en büyük üç e-ticaret platformu Alibaba , JD.com  ve Pinduoduo (PDD) bu yılın ilk çeyrek  ciro sonuçlarını açıkladılar.

Alibaba  yaptığı açıklamada, 31 Mart tarihinde sona eren çeyrek dönem için cirosunun 1 trilyon dolara ulaştığını duyurdu . Alibaba, platformlarındaki aktif kullanıcıların aynı dönemde 726 milyona yükseldiğini de belirtti.
Pinduoduo  yaptığı açıklamada ise, şirketin 31 Mart'ta sona eren dönem için cirosunun 163 milyar dolar olduğunu duyurdu. Aynı dönemde aktif alıcılar 628 milyona ulaşmıştı.
JD.com  ise,  15 Mayıs'ta yayınladığı raporunda , 2020 senesi başladığından buyana  31 Mart'a kadar olan dönemde  kullanıcı sayısının % 24,8 oranında artarak 387,4 milyona yükseldiğini söyledi . Cirosu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.


Robotların çay ve çörekler servis ettiği bir restoran muhtemelen beklenmedik bir bilim kurgu film sahnesi gibi geliyor, ancak yakında bir gerçek ol acak. 
The Tea Terrace firması  , İngiltere'de yasakların sona ermesini beklerken teknolojiye büyük yatırım yapıyor.The Tea Terrace, tekrar kapılarını açtığında, yemeğin servis edildiği robotik garsonlar olacak. Firma Yöneticisi , “Restoranların koronavirüs sonrası nasıl olacağını ve yeni sosyal mesafede nasıl çalışabileceğimizi ve personel ile müşteriler arasındaki iletişimi en aza indirgeyeceğimizi yeniden tanımlıyoruz”  açıklamasında bulundu.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?