YENİ DÖNEMDE İŞİNİZİ BÜYÜTECEK 6 STRATEJİ



Her durgunlukta, rakipler küçülürken ve hatta başarısız olurken bazı firmalar ve markalar  büyür. Yöneticiler durgunluk ve kriz ortamlarını sevmezler , ancak fırsatları tespit etmek için hem iyi hazırlanmış hem de becerikli olanlar, pazar payını ve hatta en üst düzey geliri artırabilir ve kendilerini iyileşmede daha fazla başarı için konumlandırabilir.
Güçlü finansal yapıya  ve acil durum planına sahip  olan firmaların konumu şartlar ne olursa olsun iyi olacağı kaçınılmazdır.Aşağıda değindiğim konular ise ,  hazırlıksız olan veya finansal durumlarını ayarlayamamış firmalara ışık tutacak tavsiyeleri içermektedir. Bu fikirler belirli bir işletme için geçerli olmayabilir, ancak iyi bir yönetim ekibi, durumlarına uygun büyüme stratejileri üzerinde beyin fırtınası yapabilir. 


Daha iyi envanterler 
İşletmeler, bugünlerde örneğini yaşadığımız olağanüstü durumlarda envanterlerini dikkatle takip etmeli , ancak çok fazla tasarruf edilecek diye de firmanız  pazar payını kaybetmemeli. Ürün çeşitliliği ve stokların kontrolleri çok önem arz etmektedir.

Farklı ürünler 
Değişim zamanlarında  firmalar, farklı ürünlerin satış şekline çok daha fazla dikkat etmeli, yeni fiyat tekliflerini dikkate almalı ve çok iyi değerlendirerek yararlanmaya hazırlıklı olmalıdır. Firmanızın toparlanabilmesi için zemin oluşturmak, ürün tekliflerini ve kampanyalarını, müşterilerin değişen taleplerini yansıtacak şekilde ayarlamak için hızlı olmak anlamına gelir.

Ekipman satın alma
Nakit varlıklarını ve kredi limitlerini bu süreçten önce iyi yöneten şirketler global çaplı sıkıntıların yaşandığı bu dönemi , nakit akışlarını iyi düzenleyerek, sektörlerinde atılım sağlamak için uygun fiyatlardan   Ekipman  yatırımı yapabileceklerini değerlendirmelidirler. Unutmamak gerekir ki her kriz ortamının bir sonu olduğu gibi , bu yaşadığımız günlerin sonunda da işler düzelecek.

İşletmenizin konumunu yükseltme
Daha önceleri , işletme maliyetlerinizi düşük tutmak için kiraların en pahalı olduğu perakende alanlarından kaçınmıştınız , şimdi o dükkanlar, mağazalar boşalmış olabilir. Mal sahipleri de , mülkünü  uygun fiyattan kiralayacak  müşteri arayışında olduğunu unutmayın.


En iyi yetenekleri işe alın
Yeni normal olarak tanımlanan günümüzde, maalesef, bir çok profesyonel ve işinin uzmanı olarak nitelendirebileceğimiz insanlar , şu an işsizlikten dolayı işletmenize fayda sağlayıp , verimliliğinizi yükseltebilecek ekip arkadaşları değerlendirmeniz için uygun bir zaman olabilir !!!

Daha iyi müşteri hizmeti 
Bazı şirketlerde müşteri hizmetleri hem müşteriler hem de şirketin kendisi için bir acıdır. Ancak bazı sektörlerde, iyi müşteri hizmetleri daha fazla satış ve daha az satış arasındaki farkı yaratır. Bir müşteri işe yaramadığı için bir ürünü iade etmeyi düşünüyorsa, iyi müşteri hizmetleri geri ödeme yapmayı engelleyebilir.  Genellikle maliyetler , bir durgunluk döneminde azaltılmalıdır, ancak başarılı yöneticiler müşteri hizmet ihtiyaçlarını ve rakiplerinin performansını yakından izler.



www.letswinn.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?