İşsizlik İle Nasıl Başa Çıkmalısınız



Bir rüya gibi sanki. Sadece dört ay içinde , global ölçekli ,şaşırtıcı derecede şok etkisi yaratan Covid -19 ile  ekonomik  gerilemeyi  ve sonucu olan işsizlik ile karşılaştık. İşletmeler kapatıldı, insanlar evde kaldı, okullar kapatıldı ve milyonlarca insan Devletlerinden destek talep etmek zorunda kaldı. 
Eğer işini kaybeden milyonlarca insandan ya da işini kaybetmekten endişe duyan milyonlarca insandan biriyseniz, kuşkusuz bu sizler için stresli  bir zaman olacaktır. Tüm kötü haberler karşısında umutsuz olmak ve umudunu kaybetmek kolaydır.  Öngörülemeyen ve kasvetli bir gelecek için dehşet, panik ve korku duyguları yaşıyorsanız, bunun üstesinden gelmenizde yardımcı olacak birkaç önerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Sizin kontrolünüzde olmayan tüm kötü haberleri dinlemeyi bırakmayı deneyin. Çevremizde değiştiremediğimiz çok şey var. Gün boyu ağıt yakmaya ve haksız şeylerin ne olduğunu saplantı haline getirerek geçirebilirsiniz. Zihniniz şimdiye kadar nasıl daha iyi bir yerde olmanız gerektiğini düşünerek yarışıyor. Başkalarına baktığınızda, geride kaldığınızı hissedersiniz. Uyanma saatlerinizi düzenleyerek ve iş disiplininde, saatinde hazır olun.
İşinizi kaybetme konusunda  endişeleriniz varsa, işinizi sürdürmek için mümkün olan her şeyi yapın. Patronunuzla konuşun ( büyük olasılıkla onunla görüntülü sohbet yapacaksınız ) şirkette kalmaya yönelik güçlü arzunuzu ifade edin ve yardım etmek için neler yapabileceğinizi sorup,öğrenin.
Eğer işsizlerin arasındaysanız, kendinize  biraz zaman ayırmanız en doğrusu olacaktır. Bu psikolojiyi tek başınıza aşmak zorsa, yardım, rehberlik ve tavsiye almak için bir profesyonelle konuşmayı deneyin. Kendinizi toparladığınıza inandığınız andan itibaren bir plan hazırlayın ve ona mutlaka uyun. Sizi motive edecek bir şeyler düşünün. Kendinize “Bunu ailem için yapıyorum!” veya “Yeni bir iş bulmak için gereken her şeyi yapacağım.” Sunduğunuz tüm olumlu özellikleri ekleyin ve bunları aklınızdaki bir döngüde oynayın. Örneğin, “Bu iş için mükemmelim. X, Y ve Z becerilerim var. Beni mükemmel kılan doğru kimlik bilgilerine, eğitime ve geçmişe sahibim. ”  Mesela , işe alım yöneticisine erdemleriniz ve neden işiniz için en iyi kişi olduğunuzu anlatan video görüşmesinde kendinizi görselleştirin.
Çalışmak istediğiniz şirketleri bulun, uygun işe alım yöneticilerini ve şirket içi işe alım görevlilerini bulun ve Linkedin'de özgeçmişinizle birlikte notlar gönderin. Uzmanlık alanınızdaki işe alım görevlileriyle iletişim kurun, listenizde ki tüm kişilerinizle  iletişim kurun ve yenilerini de oluşturun. İş aramayı , yeni işiniz olarak kabul edin.
Kendinizi ve zihninizi diri tutun. Bu, sizlerin üzerinizde ki baskıları atmanızda ve psikolojinizin refah içinde olmasını sağlayacaktır. Kendinizi  ve zihninizi disipline etmezseniz iş görüşmelerinde veya online mülakatlarda öfkeli, depresif, rahatsız veya sinirli olabilirsiniz. Biz insanız ve duygularınızı dökmek, mutlu bir yüz koymak ve her şeyin yolunda olduğunu iddia etmek kolay değil. Bu yüzdende ,bunun üzerinde çalışmanız gerekecek. Yöneticiler ve İK’cılar kötü duygularınızı yakalamakta uzmandırlar , bunu unutmayın. 
Kötü olan her şeye odaklanmayı ve üzerinde durmayı bırakın. Bu düşünceleri olumlu düşüncelerle değiştirin. Ne kadar küçük veya önemsiz olursa olsun önceki tüm başarılarınızı hatırlayın. Geçmişte harika şeyler başardığınızı, engellerin üstesinden geldiğinizi ve bunu bir kez daha yapabileceğinizi kendinize hatırlatın. 
Mükemmel olduğunuz bir hobi, spor veya etkinliğe odaklanmak için biraz zaman ayırın. Bu, güven seviyenizi artıracaktır. Karantina dönemlerinde, sizi önemseyen insanlarla olabildiğince fazla zaman geçirin. Bu aşk yada arkadaşlık olabilir ,kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. 
Yeni bir iş aramak göz korkutucu ve başarısızlıkla doludur. Bazen korkutucu olabilir , ancak yine de ilerleyin. Her reddedişinizde, bir kez daha deneyin ve kendinize  ‘ EVET’e bir adım daha yaklaştım’  deyin. Esnek, çevik ve yeni fikirlere açık olun.
Kendinizi akıllı, pozitif, neşeli ve hevesli insanlarla kuşatın. Seni sefalet düzeyine sürüklemek isteyenler kaçının. Kendinizi geliştirmek ve yeni fırsatlar hakkında bilgi edinmek için bilgilendirici Podcast'leri okuyun, izleyin ve bilgilendirici Zoom ve Instagram yayınlarına  katılın. 
Kötü zamanlar sonsuza kadar sürmez. Hedeflerinize odaklanın ve onları çılgınca bir tutku ile takip edin. Bunu başaracak, yeni bir iş bulacak ve daha iyi bir hayat süreceksin. Amaç geriye bakmak ve söylemek. “Bunun başıma geldiğine sevindim. Aksi takdirde, şu anda olduğum yerde olmazdım. ”

www.letswinn.com

Yorumlar

  1. İlk dönümlük blokumuzu güvence altına almak için Bay Benjamin finans ekibini kullanıyoruz. Finansal Hizmetlerdeki profesyonellikten memnunuz Benjamin ve kredi şirketi, Bay Benjamin'den kredimizi almak için kullandığımız% 2 faiz oranlı kredi oranıyla masaya yatırıyor biz de onlarla ayrı bir inşaat kredisi yapıyoruz. Bay Benjamin'in arkasındaki ekip ile her şey bir esinti oldu, yolun% 100'ü ve hiçbir soru sorulamayacak kadar aptalca değil. Bu Kredi memurunu% 2 RIO gibi düşük bir oranda kredi arayan herkese tavsiye ederim !! Her türlü kredi için bugün Bay Benjamin ve ekibine e-posta gönderin 247officedept@gmail.com Whats-Uygulama Numarası + 1-989-394-3740

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?