YENİ DÜNYANIN İŞ HAYATI VE MODELLERİ

Yeni İş Hayatı , Yeni İş Modelleri

Günümüz şartlarında birçok firma için değişim hayati önem göstermektedir. Ancak unutulmaması gereken ,iş stratejisinde hiçbir değişiklik risksiz değildir.  Mevcut işiniz , göreviniz , yeni yatırımlarınız ,yeni iş fırsatları , önümüzdeki dönemin bizlere getirdiklerini  kısaca  ve maddeler halinde sizlerle  aşağıda paylaştık.  

· İnsanlar,  çalıştıkları şirketlerden ve yöneticilerinden  daha şeffaf, kendi personeli odağında süreçler  bekleyecek. Özellikle eski nesil, yüksek egolu yöneticilere daha az tahammül edecek çalışanları. Birçok çalışan için çalıştıkları kurumun gerçek yüzünü gördükleri bir süreç bizleri bekliyor.

· Çalışanlar haftanın birkaç günü evinden çalışacak, zira özellikle İstanbul gibi şehirlerde yolda ömür geçiyor.


· Yüz yüze toplantıların büyük kısmı artık yerini online konferanslara bırakacak ve ortalama toplantı süresi önümüzdeki dönemde 1 saatten   30-35 dakikaya düşecek kanaatindeyim.

· Islak imza, kaşe, yüz yüze müşteri edinme  vb.  süreçler sadece işletme tarafında değil devlet destekli regülasyonlar ile ortadan kaldırılıyor. Daha geçtiğimiz günlerde, torba kanun ile “ıslak imzasız“ kredi vermenin önü açıldı. Yıllardır çabalayan  finans sektörü , bu süreçte 1  günde onaylanmasını  şaşkınlıkla izledi.

·Dijitale taşınamamış  konvansiyonel şirketlerde ve dijital doğmasına rağmen  günün şartlarını yakalayamayan hantal şirketlerde yıkım etkisi çok daha fazla hissedilecek ve bu yeni Dünya düzeninde doğan modeller çok hızlı pazar payı ve kullanıcı alacaklar bu işlerden.


· Sosyal sorumluluk, kişisel farkındalık, doğa ve sürdürülebilir yaşam mesajlarını, marka özleri ile harmanlayıp, mesajlarını sadece fonksiyonel fayda olarak vermeyen markalar, önümüzdeki  süreçte başarılı bir satış grafiği yaşayacak gibi görünmektedir.

· İş yaşamından sosyal hayata kadar katı kuralların değil, esnek ve hızlı adapte olan iş süreçlerinin planlanması ve bundan sonra değişime açık   İNSAN KAYNAKLARI süreçleri ile iş hayatının harmanlanması beklenmektedir.

. Kendi girişimcilik becerilerini, kendisi için değerlendirecek, gelirinin performansı ile orantılı arttırabilecek yeni bir nesil olacak. 


· Son birkaç ayda dünyada  öne çıkan markaların  rakamlarına bakacak olursak.  Uber Eats, şirketin tek bir arabası yok  fakat insanlar evde kalmak zorunda olduklarından sadece 1 hafta içinde satışlarında %10  artış gösterdi. Diğer bir örnek ise  Amazon,  sattığı neredeyse hiçbir şeyi yapmamasına rağmen  , iş hacmindeki artıştan dolayı  önümüzdeki dönem içinde  ‪100.000‬ kişiyi işe almayı planladığını duyurdu. 

www.letswinn.com 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?