PASİF GELİR: SERMAYENİZ, KENDİNİZ

PASİF GELİR

"Pasif gelir" iki sihirli kelime. Büyük bir çaba harcamadan yapmadan para kazanmak. Gerçek olamayacak kadar iyi geliyor - değil mi? Kuşkusuz, çoğu durumda, pasif gelir sadece ek bir gelir kaynağıdır ve fiili çalışmanın yerini almaz. Ama size biraz özgürlük verebilir. Burada bir pasif gelirin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve pasif gelir elde etmek için hangi seçeneklerin olduğunu inceleyeceğiz.

Belli bir yaşam standardına ulaşmak için çoğumuzun kazanmak zorunda olduğu belirli bir miktar para şarttır. Bunu sağlamanın bir yolu pasif gelir olabilir.

Pasif gelir nasıl çalışır ;

Önce çoğumuzun elde ettiği gelire bakalım: aktif gelir. İster çalışan ister serbest meslek sahibi olun, yaptığınız iş için para alırsınız. Bu çoğu zaman geçerlidir: Zihinsel veya fiziksel olarak ne kadar çok çalışırsanız, o kadar çok para kazanırsınız. Pasif gelirde ise fikir: kendi kendine fayda üretilmesi yani hemen hiçbir şey yapmak zorunda olmamanızdır. 


Pasif bir gelir elde etmenin temel olarak farklı yolları vardır: finansal yatırımlar (menkul kıymetler, gayrimenkuller vb.), Ürün satışları (örneğin bir kitap veya fotoğraflar) veya mülkünüzü kiralayarak. 

Pasif gelirin avantajları ve dezavantajları:

Hemen hiçbir şey yapmadan 24 saat para kazanmak sadece harika değil, aynı zamanda belirli avantajlara da sahiptir, örneğin:

Bağımsızlık: 
Para otomatik kazanıldığı için, nerede olduğunuz ve ne zaman gittiğiniz önemli değil - teorik olarak, tüm yıl boyunca tatile çıkıp pasif gelir elde edebilirsiniz. Pasif gelir ek bir gelirse, bu, gerçek işinizde haftalık çalışma saatlerinizi azaltmak veya kendi işinize başlamak gibi özgürlüklükler sağlayabilir.


Daha fazla boş zaman: 
İster günde sekiz saat yerine altı saat çalışarak ister haftada beş gün yerine dört gün çalışarak olsun Pasif gelir sayesinde, kazandığınız boş zamanı, sizi gerçekten tatmin edecek şeyler yapmak için kullanabilirsiniz - ister ailenize istersenizde bir hobi için zaman ayırabilirsiniz.

Finansal güvenlik: 
fikrinize bağlı olarak ,elde ettiğiniz Pasif gelir ile örneğin emeklilikte kullanabileceğiniz uzun vadeli bir servet oluşturabilirsiniz. Bu, aynı zamanda geleneksel yolla para kazananlar için de geçerlidir.


Avantajların olduğu yerlerde, genellikle dezavantajlar da vardır. Pasif gelir hakkında aşağıdakilere dikkat edin:

Düşük planlama güvenliği: 
Aktif gelirde ne kadar gelir için ne kadar çalışmanız gerektiğini genellikle biliyor olsanız da, pasif varyantta bundan asla emin olamazsınız. Kimse borsaların nasıl geliştiğini veya kendi ürettiğiniz ürünü ne sıklıkta satacağınızı bilmiyor.

Mali ve geçici avans ödemeleri: 
Hiçbir şey yoktan var olmaz- bu pasif gelir için de geçerlidir. Hangi fikirle para kazanmak istediğinize bakılmaksızın, başarılı olup olmayacağınızı veya ne kadar başarılı olacağınızı bilmeden önce zaman ve/veya para yatırmanız gerekir.

Kayıp riski: 
Özellikle yüksek ön ödemeli fikirler söz konusu olduğunda, en kötü durumda para kaybedebileceğinizi hesaplamanız gerekir. Örneğin, hisse fiyatları düşer veya satın aldığınız mülk beklendiği gibi netice vermezse.

Her zaman avantajları ve dezavantajları dikkatlice tartın ve olası dezavantajların mevcut yaşam durumunuzu etkileyip etkilemediğini ve nasıl etkileyebileceğini kontrol edin. Çoğu normal kazanan için pasif bir gelir sadece finansal bir bonusdur, ancak para kazanmanın tek yolu değildir.

www.letswinn.com 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMLER DURMUYOR

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATINA NE KADAR HAZIRSINIZ?